Fuglesikring

I 2010 blev to kvinder fra Dianalund fundet livløse i deres hjem. Grundet hurtig lægehjælp overlevede de heldigvis kulilteforgiftningen, som skyldtes en allike, der havde bygget sin bolig i familiens skorsten.

Den ellers fredelige fugl havde spærret for røgen med sit redebyggeri, og selv om alliken er lille og sød, er dens reder monstrøse. De ligner ikke almindelige fuglereder, som man ser i træerne. Jyderupfejeren fjerner sækkevis af grene og andet materiale fra skorstene, som allikerne har indrettet sig med. Derfor anbefaler vi, at du holder øje med, om der flyver alliker omkring din skorsten. Du skal også være opmærksom på kulilteforgiftning – symptomer herpå kan være feber, svimmelhed og irritabilitet.

Men først og fremmest anbefaler vi at du får monteret en fuglerist på skorstenen, der forebygger alle former for fuglereder. Udover kulilteforgiftning kan fuglereder forårsage skorstensbrand. Der er forhøjet risiko for allikereder ved skorstene, der er tilsluttet automatisk fyrede anlæg såsom oliefyr, gasfyr, træpillefyr m.m.

Læs også artikel om, hvor farlige fugleredder i skorstenen kan være: Alliken kan slå dig ihjel. Det kan du gøre lige her.

KONTAKT JYDERUPFEJEREN ME​D SPØRGSMÅL ELLER ØNSKE OM RÅD OG VEJLEDNING

Kontakt os og få en snak om din skorsten, dine behov og vores service.

Du er også velkommen til at skrive en e-mail til os på jimmie@skorstensfejeren.dk eller ringe, hvis du har det bedre med et på telefon 29 46 66 44.​​

 
 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

JYDERUPFEJEREN

Holbækvej 131A
4450 Jyderup

Telefon: + 45 2946 6644

E-mail: jimmie@skorstensfejeren.dk

TELEFONTIDER

Mandag-torsdag 7.30-14.00
Fredag
7.30-12.00